33 + (0) 2 96 34 09 85 info@francefamilyholidays.com

Dus je denkt misschien dat wakker worden met het nieuws dat Marine Le Pen de laatste twee in de Franse presidentiële race heeft gehaald, mijn dag zou dempen, maar helemaal niet. Het werd volledig verwacht en ik verwacht volledig (en hoop) dat ze in twee weken tijd met een vrij grote meerderheid zal verliezen. Dus dit was niet wat mij vanmorgen zorgen baarde ... Rijden naar St Brieuc om de resultaten te verzamelen van mijn langverwachte Franse examen (waardoor ik mijn missie kon voortzetten om de Franse nationaliteit te hebben) was mijn grootste zorg. Ik was er zo van overtuigd dat ik zou worden begroet met mislukking en dat mij werd gevraagd om mijn resultaten persoonlijk op te pikken, omdat ze me meer Franse lessen probeerden te floggen dat ik de kleine kwestie van Le Pen opzij schoof. Er stonden belangrijker dingen op mijn agenda. Na te hebben gerepeteerd wat ik ging zeggen toen mij werd verteld dat ik helemaal tot St Brieuc had gefaald ... Ik kon me niet concentreren, had een slechte dag, ben beter in de middag, andere dingen in mijn gedachten…. Ik was dolblij om erachter te komen dat ik het vereiste niveau Frans had bereikt en nog wat! Ik kuste bijna de vrouwen die het me vertelden (de test was niet gemakkelijk, dat kan ik je verzekeren) en ben praktisch teruggegaan naar de auto. Dus nu kan ik doorgaan met het voltooien van mijn zoektocht om Frans te worden en een dubbele nationaliteit hebben om eventuele complicaties veroorzaakt door Brexit te beperken, zodat we ons leven in Frankrijk kunnen blijven leven en kunnen profiteren van alle ups (en enkele downs) die daarbij horen .

Dit is niet het enige goede dat de afgelopen weken is gebeurd ... We hebben de "grote druk" om de gites te openen, beëindigd. Ze zijn allemaal geverfd en gedecoreerd, vloeren geschuurd en opnieuw verfraaid, nieuw meubilair gekocht op plaatsen, nieuwe kussenhoezen gemaakt, nieuw linnen besteld, nieuwe keukenapparatuur geïnstalleerd, zwembaden geopend, schoongemaakt en warm, de zon schijnt, de gasten zijn heerlijk geweest en Pasen was geweldig. We vinden nog steeds eieren van de jaarlijkse Easter Hunt en we hebben de meest multinationale start van het seizoen ooit gehad…. Iers, Mexicaans, Nederlands, Amerikaans, Portugees, Frans en de goede oude Britten. Dus niets zal me naar beneden halen en de globalisering leeft voort bij Emerald Coast Gites.

Veel dank aan Caroline voor al je hulp in de gites, mijn moeder voor het naaien van een bij en de tuiniers voor het geweldige werk. De plaats ziet er schipvormig uit en we melden ons voor de dienst ... Kom maar op met de zomer!

PS - we hebben nog steeds beschikbaarheid in mei, juni en juli, niet veel, maar het is de moeite waard om een ​​kijkje te nemen als je nog steeds op zoek bent naar je zomervakantie.

NL EN FR DE