33 + (0) 2 96 34 09 85 info@francefamilyholidays.com

Dus je zou kunnen denken dat wakker worden met het nieuws dat Marine Le Pen de laatste twee in de Franse presidentiële race heeft gehaald, een domper op mijn dag zou zetten, maar helemaal niet. Het was volledig verwacht en ik verwacht (en hoop) dat ze met een vrij grote meerderheid over twee weken zal verliezen. Dus dit was niet wat me vanmorgen zorgen baarde… .. Naar St Brieuc rijden om de resultaten van mijn langverwachte examen Frans te verzamelen (waardoor ik mijn missie kan voortzetten om de Franse nationaliteit te hebben) was mijn grootste zorg. Ik was er zo van overtuigd dat ik zou worden begroet met een mislukking en dat mij werd gevraagd om mijn resultaten persoonlijk op te halen, omdat ze zouden proberen me meer Franse lessen te geven, dat ik het kleine probleem van Le Pen schoof en de laatste twee opzij schoof. Er stonden belangrijkere dingen op mijn agenda. Nadat ik had gerepeteerd wat ik ging zeggen toen mij werd verteld dat ik de hele weg naar St Brieuc had gefaald…. Ik kon me niet concentreren, had een slechte dag, ben 's middags beter, andere dingen aan mijn hoofd…. Ik was dolblij toen ik ontdekte dat ik het vereiste niveau Frans had bereikt en nog wat! Ik kuste bijna de vrouwen die het me vertelden (de test was niet gemakkelijk, kan ik je verzekeren) en haastte me praktisch terug naar de auto. Dus nu kan ik doorgaan met het voltooien van mijn zoektocht om Frans te worden en een dubbele nationaliteit te hebben om te proberen eventuele complicaties veroorzaakt door Brexit te beperken, zodat we kunnen blijven leven in Frankrijk en kunnen profiteren van alle ups (en sommige downs) die daarmee gepaard gaan .

Dit is niet het enige goede dat de afgelopen weken is gebeurd… .. We zijn klaar met de "grote push" om de gites open te stellen. Ze zijn allemaal geverfd en gedecoreerd, vloeren geschuurd en opnieuw gelakt, nieuwe meubels gekocht op plaatsen, nieuwe kussenhoezen gemaakt, nieuw linnengoed besteld, nieuwe keukenapparatuur geïnstalleerd, zwembaden geopend, schoongemaakt en warm, de zon schijnt, de gasten zijn aardig geweest en Pasen was geweldig. We vinden nog steeds eieren van de jaarlijkse Paasjacht en we hebben de meest multinationale start van het seizoen ooit gehad…. Iers, Mexicaans, Nederlands, Amerikaans, Portugees, Frans en de goede oude Britten. Dus niets zal me teleurstellen en de globalisering leeft voort bij Emerald Coast Gites.

Grote dank aan Caroline voor al je hulp in de gites, mijn moeder voor het naaien van bijen en de tuinmannen voor het geweldige werk. De plaats ziet er als een schip uit en we melden ons voor de dienst… Kom maar op met de zomer!

PS - we hebben nog steeds beschikbaarheid in mei, juni en juli, niet veel, maar het is de moeite waard om een ​​kijkje te nemen als je nog op zoek bent naar je zomervakantie.

NL EN FR DE